Jak vyčistit špinavou troubu?
Jak vydrhnout špinavou troubu? Existuje několik možností. 1. ze všeho nejdříve byste však měli troubu čistit minimálně jednou týdně, pokud se o ni nemusíte příliš starat. Troubu můžete používat denně nejen na hlavní jídla, ale zejména na dezerty, koláče a pečivo. K jejímu čištění pak můžete použít přírodní metody, které jsou levné a účinné.
Když troubu používáte denně
Pokud troubu používáte každý den, je zřejmé, že se v ní může hromadit tuk, mastnota a další nečistoty. Nejlepší by bylo kuchyňský spotřebič čistit po každém použití, ale ne každá hospodyňka má energii na to, aby se o to pokusila po celodenním maratonu v místnosti a v domácnosti. Pokud máte pocit, že vaše trouba potřebuje vyčistit, budete se moci spolehnout hlavně na domácí prostředky, které jsou velmi účinné.
Zatímco můžete použít i zboží, které je běžně k dispozici v obchodech, pokud použijete něco, co máte v kuchyni doma, ušetříte nejen peníze, ale i drahocenný čas. Domácí prostředky jsou navíc šetrné k životnímu prostředí. Pokud vaše trouba vykazuje známky toho, že nemusí správně fungovat, bude třeba ji nuceně důkladně vyčistit. O to se budete moci pokusit například pomocí octa. Ocet má pěkné čisticí vlastnosti
Ocet jako skvělý pomocník
Ocet má skvělé čisticí vlastnosti, které právě oceníte, pokud máte doma děti. Nenechte se odradit jeho zápachem, po krátké chvíli po jeho vůni nezůstane ani stopa. Proto je vhodný po použití v celé domácnosti. Chcete však ocet nejprve zředit vodou, jinak jsou jeho účinky také dost silné. Pokud se vám jeho vůně právě nelíbí, můžete do vody přidat prostředek na mytí nádobí.
Použijte vlhký hadřík, abyste roztok použili na kuchyňský spotřebič, a tak jej otřete měkkým hadříkem. Osušte papírovou utěrkou. Ocet strašně účinně bojuje s odolnou špínou a mastnotou. Jednoduše ho nechte několik minut působit. Co se týče kvantitativního poměru čisticí směsi, ideální je hustá konzistence pasty.