Vybavujete svou kuchyni? Nezapomeňte na kvalitní pánev
Pokud chcete v kuchyni vařit, musíte k tomu mít nakoupené skvělé vybavení. Hrnce, pokličky, také vařečky jsou nutností. Stejně tak je nutností i pánev, kterou využijete například při smažení omelety nebo při smažení masa. V současné době se to však na trhu doslova hemží kuchyňskými pánvemi. Jakou z nich si vybrat? Na jaké se bude smažit nejlépe?
Na internetu dnes najdete opravdu velké srovnání a porovnání kuchyňského náčiní zvaného pánev. Pokud však nechcete dát na recenze, pánev vybírejte dle několika kritérií.
Rozhodujte se dle velikosti pánve
Při rozhodování či výběru pánve hraje hlavní roli velikost pánve. Sami si musíte uvědomit, jak velkou pánev potřebujete. Existují malé pánve, které mají průměr maximálně čtyřiadvacet centimetrů. Pak existují středně velké pánve, které jsou nejprodávanějšími a jejich průměr není větší než třicet centimetrů. A pak tu jsou velké pánve, které jsou už poměrně těžké a hůře se s nimi pracuje. Mají průměr klidně až čtyřicet centimetrů.
Vybírejte si také podle typu pánve
Velikost není jediné rozhodující kritérium, taky si musíte vybírat dle typu pánve. Ideální jsou univerzální pánve, které jsou na všechny typy jídla, existují však speciální pánve na grilování nebo třeba speciální pánve na palačinky.
Dnes jsou oblíbené hlavně takzvané pánve WOK, což jsou pánve, jež jsou hluboké, typické jsou svým kotlíkovým tvarem a menším průměrem dna. Jejich výhodou je to, že teplo rovnoměrně rozvádějí. Hodí se hlavně pro přípravu asijských pokrmů.
Z jakého materiálu je pánev vyrobená?
Vybírejte také dle toho, z jakého materiálu je pánev vyrobená. Už se dávno nevaří jen v plechových hrníčcích a na plechových pánvičkách, dnes si můžete vybrat z hliníkových pánví, titanových pánví nebo třeba z nerezových pánví tu pravou. Velkým trendem jsou dnes i měděné pánve, které jsou nejlepšími vodiči tepla.